gyorsfagyasztott
A derelye alakba zárt krémes túrótöltelék állaga valamint édes íze miatt is mosolyt varázsol az arcokra. Ahhoz, hogy mi is élvezzük ízharmóniáját, most nem kell mást tennünk, mint a fagyasztóból forrásban lévő vízbe, majd percek múltán készen a tányérra szedni őket.
A Túrós Derelye töltelékét képző tehéntúró közkedvelt tejterméknek számít hazánkban. Hozzájárul elegendő fehérjebevitelünkhöz, mely elengedhetetlen a sejtek felépítéséhez és regenerálódásához, immunrendszerünk megfelelő működéséhez. A tehéntúróban is megtalálható kalcium köztudottan a csontozat és fogak építőanyaga, ám elengedhetetlen a megfelelő ideg- és izomműködéshez, valamint a B12 vitamin felszívódásához; elősegíti a véralvadást illetve a vas felszívódását. A tejtermékekben található kalcium felszívódását a tejben lévő laktóz és a savanyú közeg segíti elő. A Túrós Derelye félzsíros tehéntúróból készül, mely alacsony zsírtartalma révén beilleszthető kiegyensúlyozott étrendünkbe.
A derelyék főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő, sós vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére a túrós derelyék, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a derelyéket leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsában forgatva porcukorral meghintve tálaljuk.
Összetevő | Mennyiség |
---|---|
Energia | 815 kJ / 194 Kcal |
Fehérje | 8,3 g |
Szénhidrát | 36,9 g |
Zsír | 1,0 g |
Háztartási | Gasztro | Ömlesztett |
---|---|---|
15 x 600 g | 4 x 2,5 kg | 1/10 kg |